36 de sportivi din 11 țări care reprezintă echipa de refugiați în 12 sporturi pentru Jocurile Olimpice de la Paris

36 de sportivi din 11 țări care reprezintă echipa de refugiați în 12 sporturi pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Echipa de refugiați pentru Jocurile Olimpice de la Paris va fi formată din 36 de sportivi din 11 țări care participă la 12 sporturi diferite. Acești sportivi au fost selectați din peste 70 de burse, după cum a anunțat joi președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach. În loc să concureze sub steagul olimpic, echipa va avea propria emblemă cu o inimă înconjurată de săgeți, simbolizând modul în care refugiații pierduți își pot găsi drumul înapoi. Echipa va fi cunoscută ca EOR, prescurtare de la Équipe Olympique des Réfugiés.

Chef de misiune al echipei, Masomah Ali Zada ​​din Afganistan, a exprimat semnificația de a avea propria emblemă, creând un sentiment de apartenență și reprezentând cei peste 100 de milioane de indivizi care își împărtășesc experiențele. Echipa își va propune să stea cu mândrie pentru acești indivizi la viitoarele Olimpiade, care vor începe pe 24 iulie. Un total de 23 de bărbați și 13 femei vor concura în diverse sporturi, inclusiv atletism, badminton, box, breaking, canotaj, ciclism, judo, tir, înot, taekwondo, haltere și lupte.

Boxerul Cindy Ngamba și alergătoarea etiopienă Farida Abaroge se numără printre femeile care participă la echipă, în timp ce atletul iranian de taekwondo Kasra Mehdipournejad și trăgătorul venezuelean Edilio Francisco Centeno Nieves se numără printre sportivii de sex masculin. Mehdipournejad și-a exprimat entuziasmul de a vedea visul său olimpic împlinit. Cu toate acestea, un al treilea alergător din echipă a fost suspendat recent pentru un test antidoping pozitiv. Echipa refugiaților a fost înființată pentru prima dată de CIO pentru Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, permițând sportivilor care au fost forțați să-și părăsească țările de origine să continue să concureze. La Rio, au fost 10 sportivi care reprezentau echipa, înotătoarea siriană Yusra Mardini fiind prima care a concurat. La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, echipa a crescut la 29 de sportivi care concurează în 12 sporturi.

Marku Pîrvulescu

Learn More →

Lasă un răspuns